top of page

Vinyasa 

Vinyasa Flow is een actieve vorm van yoga waarin de houdingen (asana’s) op een vloeiende manier met elkaar verbonden worden. Je beweegt van de ene naar de andere houding op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht makkelijk in het ‘hier en nu’. De les kan wisselen van heel dynamisch tot een wat rustiger ‘flow’ en is gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Vinyasa is een aanrader als je meer fysieke uitdaging zoekt.

 

Yin Yoga

Zoek je ontspanning? Dan is Yin yoga misschien iets voor jou . Het is een rustige vorm van yoga, gebaseerd is op de Chinese meridiaan theorie. Van Yin yoga krijg je een flexibel lichaam en komt je geest weer tot rust . 

 

Bij yin yoga zijn de houdingen rustig en harmonieus. Veel houdingen zijn zittend of liggend en worden 3 tot 5 minuten aangehouden, zonder het aanspannen van de spieren. Zo werkt yin yoga op de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. Dit kan als intensief en uitdagend ervaren worden, maar niet ingewikkeld en altijd in overeenstemming met wat je fysiek aan kan. Hierdoor is yin yoga voor iedereen geschikt.

Je wordt je bewuster van je lichaam, waardoor signalen van stress of overbelasting eerder herkent worden. Ook geeft het inzicht in het denkpatroon en gedrag. Je laat overbodige spanning los. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven te behouden of te hervinden. Ook is yin yoga geschikt voor mensen die overspannen zijn, klachten hebben in de onderrug en heupen of veel en intensief sporten zoals hardlopen.

 

Yin Yang Yoga 

In deze les worden de dynamische Yang Yoga en de meditatieve Yin Yoga gecombineerd om zo een balans te creëren tussen beweging en rust in het lichaam.

Yin/Yang Yoga is daarmee een heerlijke combinatieles. Het Yin-gedeelte slaat op het diepe rekken en strekken van het bindweefsel en de energiebanen in je lichaam om zo de diepere spanningen en blokkades op te heffen. Het Yang-gedeelte van de les is een stukje actieve flow yoga, waarbij we door middel van het herhalen van bewegingen in combinatie met ademhaling meer op kracht en spieropbouw werken.

Je kunt in deze les op ieder moment instromen. Iedereen kan deelnemen aan deze les, omdat de houdingen op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd.

  

bottom of page